Modern fizetési eszközeink

A pénzügyi szektor változása magával hozta a fizetési eszközök átalakulását is. Folyamatosan csökken a készpénzforgalom, ezzel arányosan növekszik a bankkártya használat és az online fizetési rendszerek alkalmazása.

A kártyás fizetést lehetővé tevő POS terminálok fontos részét képezik a fizetési folyamatoknak a boltokban, céljuk a műveletek gyorsítása, egyszerűsítése. 

Komplex fejlesztési kihívások

Az informatika fejlődésével a POS terminálok is fejlődnek, egyre összetettebb képességekkel lehet felruházni őket és ezt a terminál szoftverének is követnie kell. 

A POS terminál szoftverek fejlesztése és tesztelése azonban nehéz feladat. A komplex üzleti igényeknek és törvényi előírásoknak megfelelő változtatások lefejlesztése, tesztelése, certifikálása és a terminálon lévő szoftver frissítése gyakran hosszú és összetett folyamat. A sokféle eszköz és azon futó különböző operációs rendszer változatoktól még bonyolultabb lesz. Általában ahány kereskedő és bank, annyi féle igény, ezért még a core szoftver karbantartása is nagy kihívás. 

Felhő alapú megoldás

Az AutSoft könnyen kezelhető megoldást kínál, mely egy felhő alapú POS rendszer, ahol a terminálokon egy vékony kliens futaz üzleti logika a szerver oldalon található és ott is fut. A rendszer magában foglalja a terminálokon futó klienseket, a terminál menedzsment szervert és a terminál alkalmazás szervert is. 

A terminálokon futó vékony kliens lényegesen egyszerűbb, mint egy teljes, üzleti logikával rendelkező vastag kliens. Ez könnyen és időben sokkal gyorsabban megvalósítható a különböző típusú terminálokra. A szerveren futó üzleti logika viszont terminál típus független és a vékony klienseknek köszönhetően minden terminálon ugyanúgy fut. Nagy előnye a megoldásnak, hogy egyszerűbb a certifikáció és a frissítési folyamat is. Minden tranzakció, bizonylat szerver oldalon tárolódik és nem kell a napi zárásokkal foglalkoznia a terminálnak. 

A vékony kliensnek köszönhetően ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a különböző kereskedőnél elhelyezett terminálok más és más üzleti logika alapján működjenek. 

 

A megoldás egy jövőbe mutató, új koncepció, mely most kezd elterjedni a POS terminálok piacán. Elsősorban azokat a szolgáltatókat, üzleti ügyfeleket célozza meg, akik terminál szám alapján kisebb kereskedők számára adnak teljes, mindent magában foglaló POS szolgáltatás

KAPCSOLÓDÓ IPARÁGAK

Pénzügy

Átalakuló üzleti modell, optimalizálható folyamatok, ügyfélélmény biztosítás.
A pénzügyi szektor kihívásairól és az AutSoft által kínált megoldásokról bővebben

Tovább a termékhez